Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Garancija

19.4.2022, , Vir: Verlag Dashöfer

4.3.1 Garancija

Kristinka Vuković Sonja Kermat Urška Juršev

Če je prodajalec kakega stroja, motorja, aparata ali drugih podobnih stvari, ki sodijo med tako imenovano tehnično blago, izročil kupcu garancijski list, s katerim proizvajalec jamči za brezhibno delovanje stvari v določenem času, šteto od njene izročitve kupcu, stvar pa ne deluje brezhibno, lahko kupec zahteva tako od prodajalca kot od proizvajalca, da jo v primernem roku popravi ali, če tega ne stori, mu namesto nje izroči stvar, ki deluje brezhibno (481. člen Obligacijskega zakonika).

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Kupec je dolžan prejeto stvar na običajen način pregledati ali jo dati v pregled, takoj ko je to mogoče, in o očitnih napakah obvestiti prodajalca v 8. dneh, pri gospodarskih pogodbah pa nemudoma, sicer izgubi pravico, ki mu gre iz tega naslova (458. in 461. člen Obligacijskega zakonika, glejte 458. člen OZ in 461. člen OZ).

Garancijo za brezhibno delovanje stvari obravnavajo še 15.b – 21. člen Zakona o varstvu potrošnikov (15.b–21. člen ZVPOT).

Ob nabavi različne opreme prodajalci nudijo določeno obdobje garancije (na primer 24 mesecev za računalniško opremo, pri avtomobilih na določenih segmentih 5 let), ki izhaja iz prodajne pogodbe, splošnih pogojev prodajalca ali Obligacijskega zakonika. Lahko pa prodajalci opreme že ob prodaji svojim kupcem za določeno dodatno plačilo zavarovalne premije nudijo podaljšanje dobe v kateri potem kupec lahko zahteva odpravo napak, popravilo ali celo nadomestitev okvarjenega izdelka.

DAVČNI VIDIK

Pri popravilu v garancijskem roku se za potrebe pravilnosti obračunavanja

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih